جشن آب پاشونک

زمان خواندن: دقیقه
امتیاز کاربران:
امتیاز 4 از 4
دسته بندی: ایام مناسبتی
نویسنده: مسافر سلام
جشن آب پاشونک

جشن آب پاشونک

ایراینیان باستان جشن‌های زیادی برپا می‌کردند، این جشن‌ها شادی و نشاط را در این سرزمین پهناور به وجود می‌آورد.
یک رسم جالب در آیین زرتشت این بود که وقتی اسم روز و ماه با هم برابر می‌شد، جشن می‌گرفتند. (برای مثال سیزدهم هر ماه نامش تیر بود، در ماه تیر، سیزدهم آن را که مصادف می‌شد با تیرِ تیر جشن می‌گرفتند).
جشن آب پاشونک

جشن آب پاشونک برگرفته از آیین مهر ایرانی و آیینی است که برگزاری آن با شکل‌گیری آیین زرتشت در ایران ممنوع شد، این در حالی است که برگزاری این آیین در خارج از کشور رواج پیدا کرده و همچنان ادامه دارد.
از جمله کشورهایی که جشن آب در آن برگزار می‌شود شامل: تایلند، هند و ارمنستان می‌باشد.

گروه مشاوره سفر مسافر سلام با تجربه زیاد در سامانه رزرو هتل در این مقاله یکی از جشن‌های ایران باستان “جشن آب پاشونک” را معرفی می‌کند.

آب بازی بچه ها, جشن آب پاشونک

انقلاب تابستانی

انقلاب تابستانی یا خوریستان تابستانی اوج ارتفاع خورشید در یکی از نیمکره‌های عرضی (شمالی یا جنوبی) کره زمین و در نتیجه طولانی‌ترین روز سال در آنجاست. در این روز و در لحظه ظهر خورشیدی، زاویه میان خورشید و افق جنوبی بیشتر از هر روز دیگر است و آفتاب در این روز به کمال و اوج سالیانه خود دست می‌یابد.

در ایران قدیم طولانی‌ترین روز سال را گرامی می‌داشتند و آن را روز چله تموز می‌نامیدند. چله تابستان از اول تیر تا دهم مرداد می‌باشد.

علت جشن آب پاشونک

زمانی در ایران 7 سال باران نیامده بود و فیروز پسر یزد گرد اول شاه ایران نگران قحطی و مرگ و میر بود در آن زمان هیچ کس از قحطی نمرد و بعد از اولین بارندگی مردم بسیار خوشحال شدند و به نشانه تشکر از اینکه در قحطی تلفات نداشته‌اند خدا را شکر کردند و به روی هم آب پاشیدند.

“جشن آب پاشونک”، “آبریزان”، “نوروز طبری“، “کشاورزان” و “جشن تیرگان” نام‌های دیگر این جشن می‌باشد.

آب بازی, جشن آب

جشن آب پاشونک در نقاط مختلف ایران به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی متفاوتی که در هر منطقه وجود دارد، زمان برگزاری آن نیز متفاوت است، ممکن است در هر منطقه شکل و ابزار آن نیز تغییر کند.

در برخی از نواحی خراسان و افغانستان این زمان را “گوجه عروس” یا “گل عروس” می‌نامند.
به نوعروسان میوه‌های نو رسیده، آرد و نبات هدیه می‌دهند. این مراسم در خراسان همزمان با فرا رسیدن و به بار نشستن درختان و رسیدن نخستین میوه‌های درختی برگزار می‌شود. در این مراسم در روزی تعیین شده بین اهالی روستا، میوه‌های نوبرانه را همراه با سبزی، کاهو، آرد و روغن در سینی بزرگ چیده و به خانه نو عروسان می‌برند.

جشن آب پاشونک در نخستین روز فصل تابستان برابر با روز یکم تیر ماه که خورشید به بالاترین جایگاه خود می‌رسد برگزار می‌شده است. این جشن هنوز هم در بسیاری از نواحی ایران همراه با گردهمایی و مراسم آب‌پاشی و آبریزگان در صحرا برگزار می‌شود.
این جشن در فراهان، اراک و محلات برگزار می‌شود.

شما خوانندگان گرامی می‌توانید دیگر جشن‌های ایران باستان از جمله جشن میانه بهار (بهاربد) چیست؟ را نیز در صفحه وبلاگ ما دنبال کنید.

نتیجه‌گیری:

اول تیرماه با آغاز فصل گرم و داغ تابستان همراه است که در این روز ایرانیان “جشن آب پاشونک” به پا می‌کنند.
چون در آغاز تابستان بارش باران کاهش پیدا می‌کند، این جشن به منظور طلب باران از پروردگار جهانیان می‌باشد و با آب پاشیدن برای هم آرزوی سالی پر از باران و رحمت الهی می‌کردند.

صفحه رزرو هتل مشهد

بازدیدها: 215

آیا از این مقاله راضی بودید؟
اشتراک گذاری:
مسافر سلام

امتیاز کاربران

  • شنتیا

    چه جشن ها و شادی های بی پایانی در گذشته داشتیم که الان حذف شده اند، امیدوارم روزی برگردد.

  • سهیلا

    چقدر حیف که همچین جشن هیجان انگیزی از مراسم مردممون حذف شده.

نظر شما درباره این موضوع
نام و نام خانوادگی:
آدرس ایمیل:
میزان رضایت شما:

هتل سپنتا مشهد ⭐️⭐️⭐️

برای اطلاع از آخرین تخفیفات هتل ها، ترفندهای سفر و آشنایی با بکرترین جاذبه های ایران در شبکه های اجتماعی در کنار ما باشید.
درخواست تماس
تلفنی رایگان
درخواست تماس تلفنی رایگان
  • شماره تماس شما:
  • نام و نام خانوادگی شما:

این سایت به فروش می رسد!

برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.

پیشنـهاد خـریـد