روز طبیعت

دلیل نام گذاری روز طبیعت

زمان خواندن: دقیقه 5
امتیاز کاربران:
امتیاز 3 از 4
دسته بندی: آداب و رسوم
نویسنده: مسافر سلام
دلیل نام گذاری روز طبیعت
رزرو هتل در ایران با یک کلیک

دلیل نام گذاری روز طبیعت

آخرین روز تعطیلات نوروز که همان سیزدهم فروردین ماه است به روز طبیعت معروف است. مسافر سلام در این مقاله، دلیل نام گذاری روز طبیعت، و همچنین مطالبی در مورد روز طبیعت و آیین این روز را در اختیار شما قرار می دهد.

برای رزرو هتل به لینک ضمیمه شده مراجعه کنید.

دلیل نام گذاری روز طبیعت

سیزده بدر یا همان سیزدهمین روز از فروردین ماه، روز طبیعت نام گذاری شده و آخرین روز تعطیلات رسمی نوروز می باشد. اکثر مردم بر این باورند که در این روز باید برای دور کردن نحسی و بلا، از خانه بیرون بروند و این نحسی را در طبیعت به در کنند. این اعتقاد مردم به این دلیل است که عدد 13 در فرهنگ ایرانیان نحس و شوم شناخته شده است.
در اصل هیچ دلیل واقع گرایانه ای برای نحس بودن عدد 13 در فرهنگ ایرانیان نمی توان یافت. از گذشته تا کنون در هیچ یک از تقویم های رسمی، دانشنامه و متون کهن اشاره ای به نحس بودن روز سیزدهم فروردین نشده، بلکه همه این روز را به عنوان روزی فرخنده و نیک یاد کرده اند.

نیاکان ما از گذشته تا کنون در این روز مراسم سبزه گره زدن، گرامی داشت طبیعت، جشن و شادی برای از بین بردن غم و اندوه و… را به جای می آوردند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز سیزده فروردین، روز طبیعت نام گرفت و تمام سازمان ها را تعطیل کردند تا بتوانند این روز را مانند گذشته در طبیعت جشن بگیرند و به حفظ و توسعه آن بپردازند. پدران و مادران ما در گذشته برای احترام به زمین و طبیعت، سبزه های سفره هفت سین خود را در زمین می کاشتند.

جشنی که ایرانیان در روز 13 برپا می کنند، مانند دیگر روزهای ملی و باستانی سابقه طولانی در تاریخ کشور دارد. با گذشت زمان تغییرات بسیاری در نحوه برگزاری و اعتقادات مردم نسبت به این روز به وجود آمده است.

روز طبیعت

ریشه اصلی سیزده بدر

سیزده بدر سنت ایرانیان باستان به مناسبت پیروزی ایزد باران بر دیو خشکسالی اپوش است. تا قبل از 1800 میلاد مرسوم بوده، چنان که در کتاب «از نوروز تا نوروز» آمده، سیزدهمین روز از ماه فروردین، تیر یا تشتر نام دارد (تیشتر در زبان پهلوی یا تیشتره در اوستا یا تشتر یا تیر در منابع زرتشتی ایزد و ستاره باران دانسته شده). در باور پیشینیان برای اینکه ایزد در سال جدید پیروز شود و دیو خشکسالی نابود گردد، مردمان باید در نیایش روز تیر ایزد از این ایزد یاد کنند و از او طلب باریدن باران کنند. در ایران باستان پس از اینکه مراسم نوروزی پایان یافت، مردم در روز سیزدهم که به ایزد باران تعلق داشت به دشت و صحرا می رفتند و به شادی و پایکوبی می پرداختند و  آرزوی بارش باران می کردند. امروزه نیز، زرتشتیان از بامداد روز تشتر ایزد و فروردین ماه، سفره نوروزی خود را جمع می کنند و تمام خوردنی ها و آجیل ها و شیرینی های باقی مانده خود را به طبیعت می برند. همچنین سبزه هایی که برای نوروز کاشته بودند را برمی دارند و به دشت و صحرا و چشمه های آب روان می سپارند و آرزو می کنند که سالی خرم و پر برکت داشته باشند.

صفحه رزرو هتل مشهد

نتیجه گیری

سیزدهم فروردین ماه، روز پایان جشن های نوروزی است. در این روز مردم از خانه های خود بیرون می آیند و آخرین روز عید را در طبیعت به سر می برند. این روز  «روز طبیعت» نام گذاری شده. دلیل نام گذاری این است که در این روز باید در کنار بهره بری از طبیعت زیبا و آب و هوای نیکو، سعی بر این داشته باشیم که در حفظ طبیعت خود کوشا باشیم.

بازدیدها: 2006

آیا از این مقاله راضی بودید؟
برچسب ها: روز طبیعت-نوروز
اشتراک گذاری:
مسافر سلام

امتیاز کاربران

  • سعیده راد محمدی

    با وجود اینکه از سیزده به در گذشته بود ولی برایم دلیل نامگذاری این روز جالب بود.

  • چرا اشاره ای به قتل عام ایرانیان بدست مردخای واستر در این روز هیچ اشاره ای نشده؟

نظر شما درباره این موضوع
نام و نام خانوادگی:
آدرس ایمیل:
میزان رضایت شما:

هتل سپنتا مشهد ⭐️⭐️⭐️

برای اطلاع از آخرین تخفیفات هتل ها، ترفندهای سفر و آشنایی با بکرترین جاذبه های ایران در شبکه های اجتماعی در کنار ما باشید.
درخواست تماس
تلفنی رایگان
درخواست تماس تلفنی رایگان
  • شماره تماس شما:
  • نام و نام خانوادگی شما:

این سایت به فروش می رسد!

برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.

پیشنـهاد خـریـد