تاریخچه هفت سین
آیا تا کنون به تاریخچه هفت سین فکر کرده ای، که سفره هفت سین در طول تاریخ و در هر دوره به چه صورتی چیده می شده و نام آن چه تغییراتی پیدا کرده است؟ مسافر سلام در مقاله تاریخچه هفت سین، شما را با وسایل سفره هفت سین و همچنین تاریخچه هفت سین آشنا می کند.
برای رزرو هتل های نوروزی ایران کلیک کنید.
هفت سین سفره ای است که ایرانیان در عید نوروز می آرایند. در هنگام تحویل سال تمام اعضای خانواده در کنار سفره هفت سین می نشینند. برخی از مردم سفره هفت سین را در مدت سیزده روز نوروز نگه می دارند و در روز سیزده، سبزه را به آب می دهند.
سفره هفت سین باید سفید باشد، چرا که نشانه ی پاکی و روشنایی و همچنین نشانه جهان بی پایان است. در سفره هفت سین چیدنی هایی قرار داده می شود که هرکدام نمادی از پاکی، سلامتی، رزق و روزی و… هستند. در ادامه به هفت سین سفره اشاره مختصر می شود.
سمنو: سمنو از جوانه گندم تهیه می شود و نماد خوبی برای زایش و باروری گیاهان و همچنین خیر و برکت است.
سماق: سماق محرک شادی در زندگی است.
سنجد: نماد عشق و دل باختگی می باشد.
سرکه: نماد شادی است.
سیب: سیب سرخ نماد سپندارمزد امشاسپند و باروری است.
سکه: نماد دارایی می باشد.
سبزه: نماد آبهای پاک و بیکران است.
شما عزیزان میتوانید در مقاله ی سین های هفت سین، مطالب جامع تری در مورد سین های سفره هفت سین مطالعه فرمایید.
تاریخچه هفت سین
هفت سین یک سنت دیرینه ی ایرانی است. این سنت از دوران باستان تا کنون، همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.
سفره هفت سین بر پایه عدد مقدس هفت بنا می شود. در آیین نوروزی ساسانیان، عدد هفت اهمیت بسیاری داشته است. طبقات آسمان و زمین و سیارات هفت بوده و ایام هفته نیز هفت روز است. برای مثال در کتاب المحاسن و الاضداد آمده است که ساسانیان در عید نوروز هفت دانه را بر هفت ستون می کاشتند و یا نانی از هفت غله مختلف می پختند.
برخی دیگر از مردم به وجود هفت چین در پیش از اسلام اعتقاد دارند. در دوران هخامنشیان، بر روی هفت ظرف چینی غذا می گذاشتند که به هفت چین می گفتند. در برخی منابع آمده است که سفره هفت سین، ابتدا سفره هفت شین بوده و بعدها تغییر نام پیدا کرده است. از جمله اجزای تشکیل دهنده ی سفره ی هفت شین میتوان به، شراب، شمع، شیرینی، شهد، شمشاد، شقایق و شربت اشاره کرد. بعد از سقوط ساسانیان وقتی اسلام وارد ایران شد، مردم سعی کردند سنن و آیین های باستانی خود را حفظ کنند. به همین دلیل چون شراب در دین اسلام حرام بود، آنها به جای شراب، از سرکه استفاده کردند، و اینگونه شد که هفت شین به هفت سین تغییر نام پیدا کرد.
صفحه رزرو هتل مشهد
نتیجه گیری
بنا بر اطلاعات موجود تاریخچه هفت سین و ریشه این سنت از زمان کیانیان و در اصل به صورت هفت شین بیان می کند. در سفره هفت شین، شراب نیز وجود داشت که بدلیل باورهای اسلامی، بعد ها جایش را به سرکه داد هفت شین به هفت سین تبدیل شد.
بازدیدها: 349