گنج نامه در جنوب غربی شهر همدان، در یکی از کوهپایه های الوند در میان دره ای زیبا قرار گرفته است. سنگ نوشته های گنج نامه نوشته هایی از دوران داریوش و خشایارشای هخامنشی می باشد که بر دل یکی از صخره های الوند در فاصله 5 کیلومتری غرب شهر همدان، در انتهای دره عباس آباد حکاکی شده. هر کدام از این کتیبه ها در سه ستون 20 سطری به زبان های پارسی باستان، بابلی نو و عیلامی نوشته شده اند.
در مورد وجه تسمیه گنجنامه میتوان گفت، گنج نامه در زبان پارسی به معنای حکایت و داستان گنج میباشد و عموم مردم بر این باورند که راز گنجی نهان را در این کتیبه ها نگاشته اند. به نظر می رسد واژه گنج نامه تحت تأثیر ذهنیتی که از جنگ شاهان گذشته در سر مردم بوده، یا با جایگزینی عامیانه کلمه جنگ بجای گنج بوجود آمده باشد.
کتیبه های گنجنامه همدان توسط اوژن فلاندن، نگارگر و باستان شناس فرانسوی و همراه او پاسکال کوست در سال 1220 مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و بعد از ایشان، سر هنری راولینسون کاشف بریتانیایی توانست با استفاده از این کتیبه ها موفقیت شایانی در گشودن رمز خط میخی پارسی باستان کسب کند. بدین ترتیب سنگ نوشته های گنجنامه همدان کلیدی را به دست کاشف داد که بتواند بوسیله آن سنگ نوشته داریوش بزرگ در بیستون را بخواند.
بازدیدها: 13
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.