امروز مسافر سلام همراه شماست با معرفی یکی از جاذبههای تاریخی آبادان. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با این مسجد تاریخی بیشتر آشنا شوید.
مسجد رنگونی ها، یکی از جاذبههای منحصر به فرد شهر آبادان است که پیشینه آن به دوران قاجار باز میگردد. این بنای تاریخی در نزدیکی اروند رود و در محل نقطه صفر مرزی قرار گرفته است.
پیشینه این بنا تاریخی به دوران قاجار باز میگردد. یکی از ویژگی های بارز این مسجد استفاده از اصول معماری هندی در ساخت آن است که باعث داشتن جلوهای متفاوت شده و نظر بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.
این مسجد دارای 3 در میباشد که بعد از عبور از آنها، در ابتدای ورود به مسجد، بنایی گنبدی شکل از جنس سیمان به چشم میخورد. در دوطرف این مسجد، پلکانی وجود دارد که موذن هنگام اذان از طریق آنها به بالای بنا میرفته و بانگ اذان سر میداده است.
در حیاط این بنا یک وضوخانه وجود دارد که عبادت کنندگان بوسیله آنها وضو بگیرند و آماده اقامه شوند.
چهار گنبد کوچک بر فراز این بنا وجود دارد و دو مناره در کنار آنها به چشم میخورد. یکی از جالبترین نکات معماری این بنا در سقف آن نهفته است. سقف مسجد تشکیل شده از: ریل راه آهن در نقش تیرهای فرعی، لولههای نفت در نقش تیرهای اصلی و آرماتور میباشد.
یکی دیگر از شگفتی های سقف این بنا، یکپارچگی و هماهنگی سازه در مقابل تحمل تیرهاست، به طوری که پس از اصابت خمپاره به سقف شبستان، فقط یک سوراخ 70 سانتی متری در مرکز سقف و کمی ترک در تیزه قوسها بوجود آمد و آسیب دیگری به این بنا وارد نشد.
تزئینات این بنا برگرفته از تزئینات معبدهای هندی است و در آن نقش و نگارهای برجسته و زیبایی به چشم میخورد. این تزئینات بسیار شبیه به گچبری برهشته هستند، اما با سیمان انجام شده که میتوان نام سیمان بری را برای آنها گذاشت. گچ بری برهشته با انواع گچ بری ها متفاوت است به طوری که قسمتهای گچ بری شده کاملا متفاوت و بیرون زده هستند.
همچنین در تزئینات این بنا از آینه کاری استفاده شده که در اکثر کاخها و امامزادههای ایران به چشم میخورد. این مسجد دارای چندین ستون و پنجره گنبدی شکل میباشد که تمام شکلها، علامتها و گلهای موجود بر ستونها، حالتهایی از عبادت و محبت انسان نسبت به خدا را به نمایش میگذارند.
مسجد رنگونی ها شامل دو قسمت سالن و محراب میباشد. در گوشهای از مسجد کوزه بزرگی قرار داشت که آب آشامیدنی عبادت کنندگان را در آن میریختند. کف سالن با موکت پوشانده شده و محل نمازگزاران توسط سجادههایی مشخص شده بود.
قرار داشتن یک محراب گلگون از دیگر زیبایی های مسجد است. این محراب به شیوه خیلی خاصی ایجاد و با انبوهی از اشکال هندسی و نقشهای اسلامی تزئین شدهاست.
در قدیم مسجد شامل دو بخش میشد که یکی از بخشها ساختمان اصلی مسجد و دیگری منازل مسکونی بودند. قسمت کنونی که در مجاورت مسجد قرار داشت جزوی از مسجد به شمار میرفت که بوسیله دیوارهای پلیتی از ساختما اصلی جدا میشد. در انتهای این مسجد چندین اتاق، یک حمام و 4 دستشویی قرار داشت.
همچنین اطراف مسجد محل سکونت افراد زیر بود:
متولی مسجد، جناب آقای محمد اسلم راجا
موذن مسجد، جناب آقای علی قالبی
خانوادهای سیاه پوست
دو خانواده هندی که از پیش نمازهای مسجد بودند.
بازدیدها: 54
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.