مدرسه فیضیه، از مدارس مشهور حوزه علمیه در شهر قم است که در کنار حرم حضرت معصومه قرار گرفته. بنای اولیه این مدرسه با نام مدرسه آستانه مربوط به قرن ششم هجری می باشد و تا اواخر قرن یازدهم با همین نام مشهور بوده. بنای فعلی آن توسط فتحعلی شاه، در سال 1213 و 1214 قمری ساخته شده.
بنای مدرسه در دو طبقه با 40 حجره پایینی متعلق به عصر قاجار و 40 حجره بالایی متعلق به قرن چهاردهم هجری قمری بنا شده. ایوان جنوبی مسجد قدیمی ترین بخش آن است که با کاشی های زیبا تزیین شده. صحن اصلی مسجد با ابعاد 50 در 89 متر، دارای چهار ایوان در دو طبقه می باشد.
بنای اولیه مدرسه فیضیه مربوط به دوران صفوی است. در زمان حکومت فتحعلی شاه قسمت های مختلف این مدرسه بازسازی شد. در همین زمان سدی بر رودخانه مجاور مدرسه احداث شد و قسمتی از زمین های به دست آمده از این طریق به مدرسه و بقیه به سه ساختمان شاهی تخصیص داده شد.
امام خمینی در سال 1301 پس از ورودش به شهر قم، در حجره ی 23 مدرسه فیضیه سکونت داشتند. در 29 اسفند ماه سال 1341 ماموران شهربانی و ژاندارمری به مدرسه فیضیه یورش کردند، همچنین در فروردین سال 1342 این مدرسه بار دیگر هدف حمله نظامی قرار گرفت، بدلیل قرار داشتن فیضیه در کانون مبارزات سیاسی و فعالیت های اجتماعی امام خمینی رژیم شاه این مدرسه را محلی برای پناهگاه طرفداران انقلاب و اجتماعات سیاسی به حساب می آورد.
بار دیگر مدرسه در سال 1255 ق توسط حاجی علی محمد فیض مرمت شد و پس از آن توسط آیت الله میرزا محمد فیض در طبقه دوم قسمت های شمالی و شرقی مدرسه حجره سازی شد و آیت الله حاج شیخ عبد الکریم، حجره های قسمت های دیگر را کامل کرد.
بازدیدها: 47
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.