عمارت مسعودیه، ساختمانی است تاریخی مربوط به دوره قاجار که در شهر تهران، میدان بهارستان قرار گرفته. باغ عمارت مسعودیه به دستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظل السلطان، در سال 1295 ق در زمینی به مساحت حدود 4000 مترمربع بنا شده است.
عمارت مسعودیه شامل عمارت سفره خانه، عمارت دیوانخانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیرالملکی و عمارت سردر، مملو از گچ بری، خطاطی، کاشی کاری، نقاشی دیواری، به طور کلی تزئینات نفیس، تقسیم بندی های فضایی و عملکرد های متنوعی است. این مجموعه دارای 7 کتیبه است که یک کتیبه در سردر کالسکه رو، دو کتیبه در سردر اصلی، دو کتیبه در عمارت دیوان خانه و دو کتیبه در عمارت مشیریه قرار دارند.
این عمارت در طول سال های عمر خود شاهد حوادث و وقایع بسیاری بوده است. در جریان جنبش مشروطه باتوجه به نزدیکی این عمارت به میدان بهارستان و اختلاف ظل السلطان با برادرش مظفرالدین شاه و فرزند او، یکی از پایگاه های مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه بود. در سال 1287 در نزدیکی این عمارت بمبی در زیر کالسکه محمدعلی شاه منفجر شد و همین بهانه ای شد برای به توپ بستن مجلس، و پس از واقعه بهارستان، عمارت مسعودیه به همراه خانه ظهیرالدوله و سایر مشروطه خاهان به رگبار بسته شد.
این عمارت تاریخی در 27 دی ماه سال 1377 با شماره ثبت 2190 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بازدیدها: 52
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.