خانه قدسی در شهر اصفهان، خیابان باغ پائین، خیابان بانکی قرار گرفته. باتوجه به نقاشی ها و تزیینات تالارهای شمالی و جنوبی، قدمت این بنا به دوره صفوی می رسد که در دوره های مختلف تغییرات بنیادی و کالبدی در آن داده شده.
این خانه دو در ورودی در سمت شمال دارد و اتاق ها در چهار جبهه اطراف حیاط به صورت دو طبقه ساخته شده اند. جبهه شمالی بنا دارای تزئینات حکاکی و نقوش لچک و ترنج گچی است که ظرافت خاصی دارد.
این بنا در سال 1287 هجری شمسی به محل مدرسه قدسیه اختصاص یافت و این نهاد آموزشی سال ها در آن مستقر بود. مرحوم استاد منوچهر قدسی شاعر و خطاط معروف اصفهان در سال 1357 این خانه را جهت تبدیل به مرکز اصفهان شناسی در اختیار وزرات فرهنگ و هنر وقف قرار داد. مرمت این بنا از سال 1372 از طرف سازمان مسکن و شهرسازی و میراث فرهنگی آغاز شد.
این مکان بدلیل وجود تزئینات بسیار زیبای لچک و ترنج و حکاکی و نقوش و همچنین در برداشتن ویژگی های معماری دوران صفوی تا قاجار از اهمیت بسیاری برخوردار بوده، به همین دلیل به عنوان یکی از جاذبه های مهم جهانگردی اصفهان به شمار می آید.
بازدیدها: 71
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.