حمام و موزه چهار فصل یکی از آثار باستانی شهر اراک و مربوط به اواخر دوره قاجار می باشد. این بنا در زمان احمد شاه قاجار، توسط حاج محمد ابراهیم خوانساری، در خیابان شهید دکتر بهشتی بنا شده است.
دلیل نامگذاری این حمام، وجود نقاشی ها و نگاره هایی از چهار فصل سال که در چهار گوشه این حمام وجود دارد، است. حمام چهار فصل تنها حمام کشور است که در آن قسمتی جداگانه برای اقلیت های مذبی وجود دارد.
ساختمان حمام چهار فصل به لحاظ معماری بسیار منحصر به فرد است و مساحت آن بیشتر از هزار و ششصد متر مربع می باشد که به عنوان بزرگ ترین حمام ایران شناخته شده است. بخش های مختلف این بنا عبارت اند از راهروی ورودی، گرمخانه عمومی و خصوصی، سربینه مردانه و زنانه، هشتی بین گرمخانه، خزینه و آب انبار.
یکی از زیبا ترین قسمت های این بنا، سربینه زنانه می باشد که دارای گنبدی یکپارچه و بدون ستون است. بخش اقلیت های مذهبی و حمام زنانه دارای یک سربیته زنانه می باشد که گرمخانه آن دارای دو بخش خصوصی و عمومی است.
کف حمام چهار فصل نیز با ملات آهک، ساروج و سنگ های سیاه کف سازی شده است. در کف سربینه حوضی صلیبی شکل، به منظور پاشویی افرادی که از حمام بیرون می آیند مورد استفاده قرار گرفته است.
این بنا در تاریخ 10 آبان ماه سال 1355 با شماره ثبت 1339 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بازدیدها: 41
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.