تالار تیموری در جنوب خیابان استانداری و در مجموعه دولتخانه، واقع شده است. این بنا طی سالیان متمادی شکل و کاربرد اصلی خود را از دست داده است.
اکثر پژوهشگران و محققین این اثر را از بناهای دوران تیموری می دانند. به عقیده آنها تیمور هنگام یورش های خود به شهر اصفهان و نوادگانش هنگام اقامت در این شهر بدلیل آب و هوای خوش اصفهان، کاخ ها و عمارت هایی ساخته اند که یکی از آنها تالار تیموری است. در دوران صفویان و پس از این خاندان تغییراتی در بنا بوجود آمد و الحاقاتی به آن اضافه شد و یا قسمت هایی از آن کاسته شد.
مؤلف کتاب «آثار ملی اصفهان» تالار تیموری را از آثار تیمور گورکانی می داند که پس از قتل عام مردم اصفهان، دستور داد آن را در مجاورت باغ نقش جهان احداث کنند. از آن زمان بعضی از مورخین دوران صفوی از این بنا به نام «چهار حوض» نام برده اند زیرا در جلوی تالار آن حوض آبی وجود داشته که به چهار حوض معروف بوده است.
تزئینات این عمارت از نوع قطاربندی های گچی است. عمارت تیموری سنگاب بسیار نفیسی دارد که با خط نستعلیق زیبا و برجسته، در تاریخ 1056 هجری قمری بر بدنه آن نوشته شده.
اکنون این عمارت دارای سالن بزرگی است که در جلوی آن ایوان مرتفعی قرار گرفته و همچنین چند اتاق به هم متصل اند که تزئینات آنها بسیار جالب و دیدنی است.
بازدیدها: 103
برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.