فلش/پیکان

تالاب میقان

  • نام(ها):
    تالاب میقان
  • موقعیت جغرافیایی:
    استان مرکزی ، ۱۵ کیلومتری شمال شرقی اراک ، جنوب غربی داوودآباد ، تالاب میقان .

امروز مسافر سلام شما را بایکی از تالاب های ایران به نام تالاب میقان آشنا می‌کند. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با این جاذبه بیشتر آشنا شوید.

تالاب میقان، یکی از تالاب های ایران است که در 15 کیلومتری شمال شرق شهر اراک و جنوب غرب داوودآباد و همچنین در مجاورت روستاهای راهزان و ده نمک و وطرمزد قرار گرفته است. مساحت آبگیر تالاب بسته به میزان ورودی آب بین 10 تا 12 هزار هکتار تغییر می‌کند. ارتفاع تالاب میقان از سطح دریاهای آزاد 1700 متر و مساحت آن حدود 25000 هکتار می‌باشد.

تالاب میقان شامل یک دریاچه فصلی، کویر و دشت های آبرفتی است. نزدیک‌ترین کوه به تالاب «کوه تخت زرد» نام دارد که با ارتفاع 2269 متر در 10 کیلومتری جنوب شرقی آن واقع شده است.

نام

میقان در لغت به معنای خوش باور یا هرآنچه که بتوان باور کرد معنی شده است. تالاب میقان در گذشته به «نمکزار فراهان» معروف بوده است.
همچنین این تالاب با نام «کویر میقان» نیز یاد می‌شود که دلیل نامگذاری آن، تبخیر زیاد آب در تالاب است. اما نهادن نام کویر به معنای بیابان نیست، زیرا در فرهنگ ایرانیان از واژه کویر به جای پلایا استفاده می‌کنند.

ویژگی های اقلیمی

این منطقه دارای آب و هوای گرم و خشک است  و میزان بارندگی سالانه آن 354 میلی‌متر و تبخیر سالانه تقریباً 4 برابر میزان بارندگی یعنی حدود 1446 میلی‌متر می‌باشد. همچنین اختلاف دمای سالانه گاهی به 69 درجه سانتیگراد می‌رسد. دخالت بی‌رویه انسان‌ها در 27 سال اخیر باعث شده که دمای تالاب میقان یک درجه افزایش پیدا کند.

ویژگی‌های بوم شناسی

این تالاب دارای ویژگی های بوم شناسی خاصی می‌باشد و سالانه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر را در خود جای می‌دهد که در بین آن‌ها بعضی از گونه‌های نادر و حمایت شده دیده می‌شوند. جمعیت بالای درنا در تالاب میقان، باعث شده این تالاب از اهمیت بالاتری نسبت به دیگر تالاب ها برخوردار باشد.
پوشش گیاهی این منطقه بیشتر از نوع گیاهان شورپسند یا هالوفیت بوده که علاوه بر پرندگان، گونه‌های پسدانداران، آرتمیا و انواع جلبک آب شور در این منطقه زندگی می‌کنند.
به لیل شوری آب، لایه‌های نمکی در این منطقه به چشم می‌خورد. همچنین علاوه بر این، گنبدهای نمکی نیز در سطح زیرین منطقه وجود دارد که تحت تأثیر گسل‌های منطقه باعث لرزه خیزی خفیف می‌شوند.

تالاب میقان بزرگ‌ترین منبع سولفات سدیم در کشور است که شرکت املاح معدنی حق برداشت از مغان این تالاب را اخذ کرده است.
از نظر گردشگری، تالاب میقان  یکی از مراکز مهم طبیعت گردی ایران به حساب می‌آید.

بازدیدها: 26

اشتراک گذاری:

نظر شما درباره این موضوع
نام و نام خانوادگی:
آدرس ایمیل:
میزان رضایت شما:
درخواست تماس
تلفنی رایگان
درخواست تماس تلفنی رایگان
  • شماره تماس شما:
  • نام و نام خانوادگی شما:

این سایت به فروش می رسد!

برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.

پیشنـهاد خـریـد