فلش/پیکان

کاخ صفی آباد

  • نام(ها):
    کاخ صفی آباد
  • موقعیت جغرافیایی:
    مازندران، جنوب غرب شهرستان بهشهر، بالای ارتفاعات منتهی به دشت.

کاخی که سالهاست به علت نظامی‌ بودن دربش به روی بازدید عموم بسته است. کاخی زیبا در میان انبوهی از درختان سر به فلک کشیده بهشهر، که در میان آن همه سرسبزی می‌درخشد.

کاخ صفی آباد بهشهر، شاهکار دوران صفوی، که به دستور شاه عباس بزرگ ساخته شد، در زمان شاه صفی، نوه شاه عباس توسعه پیدا کرد. این بنا به علت علاقه شاه عباس به فرزندش، به کاخ صفی آباد معروف شد.

همه گردشگران و توریست‌های شمال کشور، شهرهای شمالی را با جاذبه‌های طبیعی می‌شناسند و کمتر کسی از بناهای تاریخی زیبا این ناحیه مطلع است. گروه گردشگری و مشاوره سفر مسافر سلام به بهشهر سفر کرده و یکی از بناهای تاریخی عصر صفوی را برای شما عزیزان به نمایش گذاشته است.

کاخ زیبا صفی آباد در میان باغی به شکل مربع با ابعاد 25 متر در 25 متر، در بالای ارتفاعات منتهی به دشت واقع شده است. ساختمان کاخ در دو طبقه بنا شده است. برای ورود به کاخ باید از پنج پله که در جبهه شمالی کاخ قرار دارد بالا روید. در هر دو طبقه اتاق‌های بسیاری وجود دارد که از طریق راهروها و هشتی می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. در برخی روایات نوشته شده است که دیوارهای کاخ دارای نقاشی‌های زیبایی بوده است که به مرور زمان از بین رفته‌اند. این کاخ زیبا در ارتفاع 650 متری از سطح دریا واقع شده است که از بنادر ترکمن و گز می‌توان نما زیبا کاخ را مشاهده کرد.

گذر تاریخی کاخ صفی آباد بهشهر

  • کاخ صفی آباد در حمله افغان‌ها دچار آتش‌سوزی شد. متاسفانه در این آتش‌سوزی بخش عمده‌ای از آثار تاریخی داخل کاخ از بین رفت.
  • در دوره افشاریه به دست نادرشاه افشار تعمیر و بازسازی شد.
  • در سال 1315 به دستور رضاشاه کاخ دوباره بازسازی شد.
  • در دوران ستم شاهی جهت استفاده جاسوسان آمریکایی در اختیار مستشاران آمریکایی قرار گرفت.
  • بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفت و تا به امروز در اختیار یک نهاد نظامی می‌باشد.

از کاخ صفی آباد تا عمارت چهل ستون (باغ بهشهر)، یک تونل زیرزمینی حفاری شده است که در گذشته برای رفت و آمد در شرایط ضروری از آن استفاده می‌شده است.
فاصله این بنا تاریخی تا ساحل دریا خزر 16 کیلومتر می‌باشد. یکی از چشمه‌های اطراف کاخ صفی آباد بهشهر، چشمه پلنگ خیل می‌باشد که در زمان صفوی چشمه پر آبی بوده و در آبادانی و سرسبزی منطقه نقش بسزایی داشته است. جالب است بدانید که از آب این چشمه برای آبیاری فضا داخل کاخ نیز استفاده می‌شده است. به وسیله تنبوشه و یا همان لوله‌های سفالی محوطه کاخ آبیاری می‌شده و فضای اطراف کاخ را خنک می‌کرده است.

متاسفانه به علت اینکه این کاخ در اختیار مستشاران آمریکایی بوده است و پس از آن در اختیار یک نهاد نظامی قرار گرفته است، از بازدید عموم از آن جلوگیری می‌شود و به همین سبب اطلاعات جامع و تصاویر زیادی از آن در دسترس نمی‌باشد.

گروه محتوانویسی مسافر سلام برای اطلاع بیشتر شما خوانندگان عزیز از جاذبه های شگفت استان مازندران، تاج سرسبز ایران مقاله زیر را فراهم آورده است. با مطالعه آن می‌توانید شگفتی‌های این استان را ببینید.

بازدیدها: 485

اشتراک گذاری:

نظر شما درباره این موضوع
نام و نام خانوادگی:
آدرس ایمیل:
میزان رضایت شما:
درخواست تماس
تلفنی رایگان
درخواست تماس تلفنی رایگان
  • شماره تماس شما:
  • نام و نام خانوادگی شما:

این سایت به فروش می رسد!

برای کسب اطلاعات بیشتر، آمار بازدید
سایر وب سایت های وابسته و ...
در تلگرام به صفحه زیر مراجعه نمایید.

پیشنـهاد خـریـد